lørdag 24. januar 2009

Bjørkly-Plaza

Ingenting er som å sitte å drømme...på nettet finnes mange ideer som blir til drømmer oppi hodet mitt.... ihvertfall :0) hva med et slikt kjøkken på hytta?

utsikten må nytes til det beste



godt sovehjerte får jeg


å våkne opp er heller ikke så værst


til denne utsikten hver morgen




starte dagen med frukost i vårsola


fra enda en drømmehytte

fredag 23. januar 2009

Unnagjort i en fei:)

Har råkjørt litt symaskin i dag, fort gjort å sy en enkel gardin på gangdøra. Den har vært uten noe ei lang stund, så måtte bare bestemme for NÅ! skjer det...
Det hadde gjort seg med litt annen farge på dørene. Drømmer om å få slipt ned lakken på dørene i gangen her, slik at de kan enten beises eller males...

Dette innlegget blir også litt fort gjort, skal på jobb nå. Arbeidshelga venter på meg:0) ..God Helg !

fredag 16. januar 2009

Kattlabber

I dag har jeg vært ute på skitur , med skare ble det full fart :0)På turen fant jeg kattlabber som hadde begynt å kikke frem.. i mange minusgrader::!!?!!.
God Helg,Folkens,nyt helgen mens den er her!!

mandag 12. januar 2009

Rive-rapport

Vi har sånn smått begynt å rive litt på gammel-stua, den som vi skal bruke tømmerveggene til i diverse prosjekter i årene fremover. Dette blir nok et meeeget stort prosjekt, mye arbeid når ting skal rives slik at en kan ta vare på det som er laftet. Utelampen er det første som møter meg...den MÅ jeg ha!!..... Nostalgi lyser det av denne..
Disse doble ytterdørene skal gjennvinnes...Egentlig er de for gamle til å fungere som ytterdør på et nybygg, litt råte har det blitt i nedre-kanten. Men skal vel finne på noe lurt,vent å se :0)



Jeg erfarte at det finnes mange varianter av tapeter i ett gammelt hus, på det innerste tapeten i det første rommet fant jeg gamle aviser som er brukt på baksiden..eller at det er limt direkte på tømmerveggen, er litt usikker på det. Utenpå der igjen er det en annen tapet. Kan tenke meg at det var noe kaldt oppå loftene...,lite med isolasjon..brrr iskaldt når en skulle på toalettet på nattestid.. eller pottene som stod enten under sengen eller ute på gangen, og fryste til is for hver skvett som ble tisset..





...oppfinnsom for å få det litt mere isolert................




Jeg synes at noe av tapetmønstrene er fine, noe blir nok med hjem til å bruke til kortlaging. Hehe...her snakker vi gjenbruk altså, ingen ting til går tapt!!:)


torsdag 8. januar 2009

Litt ettertanke....

En kald vintermorgen...for 9 år sida, tida går så fort. Sitter å tenker på dagen som ble helt annerledes, og som forandret livet vårt så totalt..Det er godt å sitte slik å ha litt tanker om årene som har vært, men og at en åpner opp for å ta imot de som kommer flere av... lys brenner ikveill,både på kirkegården og her hjemme..


søndag 4. januar 2009

Plankebua blir drømmer...

Et tidligere innlegg fra meg som ble skrevet på våren-08, omhandlet hyttekjøpet som vi fikk nesten kastet etter oss av de tidligere eierene. Hytta har vi gjort lite med fordi usikkerheten rundt hva som måtte gjøres og hva vi ville med den var stor. Etter mye tenking og diskusjoner har vi antagele komme fram til at nesten hele hytta må rives ned pga råte osv. Men vi har den fine tomta , så planer har vi kan du tru...:)

En slik hytte drømmer vi om....men en del mindre i størrelse. Vi ønsker oss en liten og koselig hytte, med skrå hyttetomt er denne ypperlig!! Både med plassering av vinduer og inngang. Med utsikt utover Snåsavatnet blir dette ett paradis for oss. Det som ikke er nødvendig er garasjen...fordi en liten spasertur må til før vi er framme til den. Men det blir noen år til før dette prosjektet blir realisert fordi.......

utpå vinteren skal vi gå i gang med å rive ned denne stuelåna!! Her gjemmer det seg mange fine tømmervegger, fine dører og gamle tapetrester...Taket som er av rundstokker er enno i ypperste kvalitet,og gamle gulvbord preges av hverdagen som har vært i huset. Planen er gjenbruk av materialet til den nye hytta, så dette blir langsiktig prosjekt:) ...


lørdag 3. januar 2009

Vintertid

En strålende vinterdag her i trøndelag. Sol og kuldegrader har kjempet for å få dominere denne lørdagen. Det er dette som er vinter. Nå framover skal det bli deilig å kjenne på at snøen setter sitt preg på dagen,biter seg fast og gjør at årstiden er slik en husker fra vintrer tidligere... Masse snø har kommet de siste dagene, så nå kooser vi oss!!
Noen er spreke nok til legge ut på skitur i snømassene,men jeg kan tenke meg det var herlig i nedoverbakkene....det er så klårt og reint med aill denne snøen.


For den litt mindre spreke er vegen en idyll i solskinnet også. Gjennom en slags àlle går ferden til friskluft og herlig mosjon...

I denne kalde årstiden må vi huske på fuglene. Dette fugleburet fikk jeg i julegave av Erica,mitt fadderbarn. Kjempefint og stilig det ble her hengene framom kjøkkenvinduet.Takktakk for det:) Blir avslappende å sitte å se på alle fuglene som koser seg etter å ha funnet veien til dette stilige matfatet.