tirsdag 22. juli 2008

Namnam...

Ville jordbær er nydelige,masse av de i skogen nå. Ikveld plukket vi ei 2 liter bøtte full av disse lekre røde og søte bærene.

onsdag 9. juli 2008

Høyt henger de å....

Langs fjellvegen til hytta står en og annen telefonstolpen igjen fra den tiden da de hadde telefon inne på fjellet. Det er ikke akurat trådløst som nå, den gang var et stort skritt å få reist stolper innover til Gilten. Nå står de der og råtner på rot,de fleste har veltet ned og ligger godt nede i myra.
På veggen i gapahuken har ildsjeler tatt rester av telefonstolpen og hengt opp til pynt. Det er ekte porselen fra 1948 som hettene er laget av. Fine er de ihvertfall!!
Jeg har funnet noen jeg også, de har jeg brukt til lysestake. Litt gjennvinning i disse miljøtider er viktig. Såå jeg får nok vente til flere stolper finner veien ned til myra, så blir det noen til=)

mandag 7. juli 2008

"Ein skigard kan`kje vara evig veit du"

En skigard er både vakkert og nyttigt, omramming av eiendom og holde beitedyr utenfor. Vi har begynt å ha noen tanker om vi skal begynne å samle staurer. Men dette blir nok et prosjekt over tid. Fått bytte ut gjerdet rundt stua oppi Giltmarka så hadde dette blitt en gjennomført stil til den gamle fjellgården. Sauene som er sluppet til fjells kommer ned til oss når vi er her fordi de føler seg tryggere hvor det er folk. Bjørnen er nok ikke såå langt unna til tider...

Nå har vi fått beiset den nye veggen som ble restaurert sist sommer. Noe småplukk rundt vinduene står igjen,men finner det nok igjen neste tur dit. Sloss litt med knotten innimellom penselstrøka,den er sabla selskapsklein no på kveldene.

søndag 6. juli 2008

Bakgårdsfunn

Er nå kommet tilbake fra Sverige hvor barna har vært med på fotballturnering. Noe som har blitt en årlig tur over grensen. Kjempekoselig og sosialt. Etter at vi kom over grensen, vi tok en annen rute denne gangen ,og der ble vi møtt av et skilt og et lite tettsted som heter Granberg. Vi måtte jo bare ta et bilde av det da....
Ellers så har mor selv tatt seg tid til litt loppisfunn i bakgårdene, noe som er såå spennende. Masse av møbler og ting å tang. Noe ble med hjem: et heklet teppe til kr 200; det blå linstoffe fant jeg til kr 20; og denne zinkbøtten til kr 10;..Jeg hadde ikke plass til all verden i bilen såå må nok en tur til derja..hehe.. Samtidig fikk jeg tak i noen nye skåler til kjøkkenet, disse fant jeg på Indiska. Det er morsomt å handle i Sverige !!.